İzleyiciler

25 Ekim 2015 Pazar

Fotoğraflarla: John Lennon



İngiltere'nin efsanevi müzik grubu The Beatles üyelerinden John Lennon yaşasaydı 9 Ekim'de 75 yaşına basacaktı.
John Lennon 40 yaşındayken, 1980 yılında New York'ta vurularak hayatını kaybetti. Fotoğraflarla Lennon'un hayatından bir kesit...
Image captionŞarkıcı, gitarist ve şarkı sözü yazarı olan John Lennon, 1961 yılının Aralık ayında Liverpool'un Methew Sokağı'ndaki Cavern Club'ta.
Image captionJohn Lennon, George Harrison ve Paul McCartney ile beraber. Bu fotoğraf, McCartney'in Liverpool'daki evinin dışında 1960 yılında çekildi. Ringo Starr gruba iki sonra katıldı.
Image captionBeatles'ın kuruluşunda gruba dahil olan daha sonra çıkarılan bateristi Pete Best grupla beraber 1962 yılında Liverpool'da konser veriyor. Bu konser, ilk albüm anlaşmalarını imzalamalarından hemen önce çekildi.
Image captionJohn Lennon ve Paul McCartney, 1963'te Liverpool'da Beatles'la ilgili bir belgesel çekiminde.
Image captionJohn Lennon 1964'te ilk kitabı 'In his own Write'ın çıktığı dönemde ilk eşi Cynthia ile birlikte Londra'daki Dorchester Oteli'nde.
Image captionJohn Lennon 1965 yılında Triumph Herald model arabasının içinde.
Image captionJohn Lennon 1966'da, grubun 'İsa'dan daha popüler olduğu' yönündeki tartışmalı sözlerinden dolayı resmi olarak özür dilemişti.
Image captionJohn Lennon ve oğlu Julian, Weybridge'teki evlerinde. Fotoğraf 1968 yılında çekildi.
Image caption1969'da çekilen bu fotoğrafta John Lennon ve eşi Yoko Ono, Amsterdam'daki Hilton Hotel'de yataktan yedi gün çıkmayarak 'dünyadaki savaş ve şiddet karşıtı' protesto eylemi düzenlemişti.
Image caption1980 yılı Aralık ayında John Lennon'un vurularak öldürüldüğü haberinin ardından, Lennon'un New York'ta kaldığı evin önünde kalabalıklar toplandı. Binadaki bayrak da yarıya indirildi.
Image captionJohn Lennon çocukken Liverpool'daki Strawberry Field'de oynuyordu. Burası Beatles'ın "Strawberry Fields Forever" şarkısıyla ölümsüzleşti.


♪ Music ( Müzik ) - Yabancı Şarkı Sözü Çevirileri Turkish Versions Of Lyrics,türkçe şarkı -- Tabb - Akor - Nota gitar, piyano, keman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Music( Müzik Yabancı Şarkı Sözü Çevirileri Turkish Versions Of Lyrics,Tabb,Akor,Nota,gitar,piyano,keman