İzleyiciler

20 Mayıs 2012 Pazar

Redd "Telved Litak" farkında mısınız?

 "Telved Litak" farkında mısınız?

Redd, popüler müziğin içinde akıntıya karşı, bazen de kendine rağmen müzik yapıyor. Tüm bu cümbüşte gerçek hikâyeler anlatmanın peşinde



Görünür olmaktan uzak, hayatın içinde ve bir o kadar da sınırında. Şimdi yeni albümleri “Hayat Kaçık Bir Uykudur”u
yayımladılar. Grup elamanları; Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu, İlke Hatipoğlu ve Berke Özgümüş. Hem sosyal medyada hem de hayatlarında amansız bir muhalefet yapıyorlar. Son albümleri "Hayat Kaçık Bir Uydur" da bir albümden çok daha fazlası, belki de bir manifesto. Dertleri tekleştirme, aynılaştırma, kişinin bireysel özelliklerini kaybedip sistemin bir parçası olması haline bir vurgu yapmak.

“Bir gün herkesin 15 dakikalığına suçlu olacağı bu ülkede” hayatla derdi olan, sol görüşlü, eleştiren, anlamlandırmaya çalışan müzik grupları sistemin dışında tutuluyor. Klipleri televizyonlardan çekiliyor, hatta sokulmuyor. Redd’in sıkça yaşadığı marazlardan biri de bu. Ama Redd suyun altında da soluk almayı biliyor. Redd, Bon Jovi'nin The Circle turnesinin 2011 Avrupa Turu kapsamında, 8 Temmuz 2011 Cuma akşamı İstanbul'da Türk Telekom Arena stadyumunda ön grup olarak sahneye çıktı. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in gerçek boyutlarda ki maketleriyle "Masal" şarkısını seslendirdi. Ayrıca Van'ı yıkan depremin ardından Doğan ve Güneş Duru 24 saat içinde yanlarına müzik dünyasının saygın isimlerini de alarak bir insiyatif oluşturmuştu. “Van İçin Rock” bir haftada dev bir konser organizasyonu dönüşüp, büyük bir gelir toplanmasını sağlamıştı. Bu gelirle de Van'da bir okul yapılması için imzalar atıldı. Sanırım müzikten konuşmalıyız, işte fark da burada. Redd yalnızca bir müzik grubu değil.
Redd'in "Prensesin Uykusum" şarkısı Çağan Irmak'ın "Prensesin Uykusu" filmi oluvermişti. Aslına bakarsanız Redd'den daha çok senaryo çıkar, yeni albümde bu anlamda çok iddialı bir şarkı var; "Iskaladık Birbirimizi". "Öldürmek için güneşi, kapadık gözlerimizi. Dudaklarını uzattın, öyle sarhoştuk ki... Iskaladık birbirimizi". “Hayat Kaçık Bir Uykudur” müzikli bir roman. “Âşık Oldum Celladıma” ilk dikkatinizi çekecek parça. Dinlerken durup kaldığınız oluyor ve şarkı bittiğinde etkisi sürüyor. Doğan Duru, Şebnem Ferah düeti “Sevmeden Geçer Zaman” şaşırtıcı, beklentileri aşıyor. “Yavaş Yavaş Yavaş” iyi bir çıkış parçası. “Telved Litak”'ın sözlerine dikkat; “Zaman aşıp gitmez cinayet bu/hep bir bahanen vardır bir iks bendinde / B.o.m.b.a değil kitap bu/ şiir oku ağla işine gelince /Her şeyi tersten yazarlar /onlara dokunan yanar / Bana da tersten bakıyor musun?” Telved Litak siz de bir tersten okuyun?
Sözün özü Redd'de taşlar her zaman yerinde. Şarkı sözleri metaforlarla dolu ama anlaşılması kolay. Anlatmak istediklerinden hiç uzaklaşmıyorlar. Gitmeyi iyi bildikleri bizim de arada bir gidebildiğimiz bir yer var. Sorun orada ne kadar kalabildiğimizde.

♪ Music ( Müzik ) - Yabancı Şarkı Sözü Çevirileri Turkish Versions Of Lyrics,türkçe şarkı -- Tabb - Akor - Nota gitar, piyano, keman Redd ile ilgili bilgiler, fotoğraflar, müzikler, şarkı sözleri, akorlar, basında çıkan haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Music( Müzik Yabancı Şarkı Sözü Çevirileri Turkish Versions Of Lyrics,Tabb,Akor,Nota,gitar,piyano,keman