İzleyiciler

3 Nisan 2011 Pazar

En iyi 10 Modern Talking Şarkısı

80'lerin sonunu yaşayamasam da o döneme ait olduğumu unutamam. 90'lar benim çocukluk yıllarımdı ama 80'leri ayrı sevdim; arkada bıraktığım ama unutmadığım bir sevgili gibiydi. Hoş, bırakmakla unutmak arasında çok büyük fark vardır ama her insan anlayamaz gibi geliyor bana. Yanılıyor muyum yoksa, bilmiyorum.



Modern Talking ise o yaşayamadığım çocukluğumun bir parçası, şimdiki yaşamıma yansıyan yakamoz! Hala diskografisini winamp'a atıp sabahtan akşama kadar dinliyorum. Her seferinde şarkılara ayrı anlamlar yüklesem de tek bir noktaya çıkıyor; 80'ler. O unutulmaz, muhteşem yıllar! Ben de kendimce ilk 10 düzenlemeye karar verdim.


1- You're My Heart, You're My Soul

Tabi ki listenin ilk başında Modern Talking'in ilk albümü olan 1st Album'ün çıkış şarkısı ve ilk parçası olan You're my heart, you're my soul bulunuyor.

Şarkının sözlerini ilk duyanlar İngilizceleri iyi de olsa genelde nakarat kısmını pek anlamazlar. Hatta sözlüklerde yanlış anlaşılan şarkı sözleri içinde bol bol geçer. Yaamaaahaaa yaamaaasoooo diye anladık ilk başlarda sonra da vazgeçmedik bu şarkıdan.

Diskolarda binbir türlü mix'i çıktı, çoğu kez beynimizin içinde yankılanıp durdu. Youtube(bu tarz sitelerin kapatılmasına karşıyım ayrıca) açamayanlar için Dailymotion'dan gelsin;




Bu şarkı bana hep kızların kafalarına bant taktığı aerobik kıyafetleriyle sokaklarda cirit attığı kaleci saçlı ceketinin kolları bileklerine kadar çekilmiş adamları hatırlatıyor. O insanlar şimdi büyüdü, iş güç sahibi oldular. Çocukları oldu, aile babası annesi oldular. Bu şarkıyı duyduklarında eminim içlerinde hala o günlere dönme isteği yatıyordur.

2 - Cherry Cherry Lady

Ah bu şarkı, ah o tiz nakaratları...Ah o klibi! Kesinlikle Modern Talking'i Avrupa Hatta Dünya Müzik Listelerinin başına bir anda aldı; hala insanlar bu şarkının melodisini ezbere biliyor! Kesinlikle Listenin başında olmayı hakediyor!


3 - Just We Two (Mona Lisa)


Diğer ilk iki haricinde ayrı bir c.v.'si var bu şarkının. Tiz nakaratlar Modern Talking şarkılarında bir kaç istina hariç hep var ama hiç bu kadar uzun değildi. O nasıl bir söyleyiş ya? Jast wiiiii tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


4 - Atlantis is Calling (s.o.s. for love)


Bu 4.lük için Brother Louie ile yarışta Atlantis is Calling galip geliyor. Thomas Anders ve Dieter Bohlen'in nakaratlara ve müzik ritmine (vuruş dedikleri; müzik derslerinden hatırlayalım 4/4'lük 4/8'lik vuruş gibi) getirdikleri yenilik. Özellikle girişteki gitar gerçekten iyidir.


5 - Brother Louie


Aslında bu şarkı tam bir 80'ler şarkısı. Dinlersin, o dönemi hatırlarsın, biraz eğlenir bitince de işine devam edersin. Ama asla yabana atılacak bir şarkı değildir.




6 - No Face No Name No Number

Bu şarkı gerçekten 80'lerin ta kendisi olan Modern Talking'in çok ilginç bir çalışması ama dinlenilmeye hatta liste alınmaya değer.
Biraz da 80'lerden 90'lara geçiş değil de farklı şeyler deneme adına yapılmış bir hawai yöresel ezgileri gibi bir şey!

7 - Arabian Gold


Albümü Romantic Warrios'un önüne pek geçemese grup elemanlarının Arabian Gold deyişi için listeye alınır.


8 - Lady Lai


Harika ötesi übersonik bir şarkı değil evet ama 80'lerin sürekli dans eski Türk filmlerindeki gibi Banu Alkan Disko Kötü adam imajlarından ibaret olmadığını göstermesi açısından güzel.


9 - Angie's Heart

Bu şarkıyı dinleyince 80'lerdeki insan tiplerinden çok şimdilerin Manisaspor'u gelir aklıma. Her sene gençleriyle büyük patlama yapacaklar diye bekler dururduk. Aynı bu şarkı gibi işte. Potansiyeli vardı ama büyük patlamayı yapamadı hiç.


10 - Diamonds Never Made A Lady


Bells of Paris, Lucky Guy, The Night is Yours, You Can If You Want gibi şarkıları geçip de listenin sonuna yerleşebilen Diamonds never made a lady; çoğu Modern Talking şarkılarına göre daha işlevseldir. Hem Discolarda dans ettirir; Bmw 3.18 ya da VW Golf'te kafa sallarken bir çok kızın dikkatini çeker ama asla listenin ilk başı olamaz. Ha, diğer şarkıları geride bırakmasının en önemli sebebi tiz nakaratların diğerlerine göre bol bol kullanılması.

Ayrıca bir şey söylemem gerek; Thomas Anders'in eşini o zamanlar herhalde herkes tanırdı. Güzelliğinden çok kıskançlığıyla tanınan bir kadındı. Bir zamanlar Thomas ve Nora Anders



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Music( Müzik Yabancı Şarkı Sözü Çevirileri Turkish Versions Of Lyrics,Tabb,Akor,Nota,gitar,piyano,keman